Berg en Dal

Het laatste nieuws uit Gelderland
 1. BERG EN DAL - De gemeente Berg en Dal is volop bezig met de voorbereidingen voor de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart 2021. Een belangrijk onderdeel hierbij is de inrichting van de stembureaus.
 2. BERG EN DAL - Er is een inzamelingsactie gestart voor de vijf activisten die in september vorig jaar een Congolees grafbeeldje meenamen uit het Afrika Museum in Berg en Dal. Op de site GoFundMe wordt geld ingezameld om de groep te helpen de boetes en proceskosten te betalen.
 3. BERG EN DAL - De vijf activisten die ervan worden verdacht een beeld uit het Afrika Museum in Berg en Dal te hebben gestolen, hebben dinsdag boetes en een voorwaardelijke gevangenisstraf gekregen. Het vijftal werd buiten het museum aangehouden met het Congolese grafbeeldje nog in de hand.
 4. BERG EN DAL - De afgelopen jaarwisseling heeft in de gemeente Berg en Dal voor aanzienlijk minder schade gezorgd dan voorgaande jaren. Zo bedroegen de gemeentelijke kosten als gevolg van vuurwerk vorig jaar nog bijna 8000 euro, dit jaar was dat slechts een kleine 1700 euro.
 5. BERG EN DAL - De gemeente Berg en Dal gaat basisscholen en kinderdagverblijven ondersteunen bij de noodopvang voor ouders met cruciale beroepen. Deze ondersteuning is nodig omdat de organisaties overspoeld worden door de vraag naar opvang.
 6. LOO - De politie heeft twee 19-jarige mannen opgepakt wegens een schietincident in Loo bij Duiven. Daar werd donderdagmiddag een auto beschoten, mogelijk na een conflict.
 7. OOIJ - Al langere tijd wordt Ooij geteisterd door graffiti en bekladdingen in en rond het dorp. Enkele bewoners hebben dit gemeld bij de politie.
 8. BERG EN DAL - Op 17 maart zijn er landelijke verkiezingen. De nederlandse gemeentes, dus ook Berg en Dal, zoeken inwoners die willen helpen om de verkiezingen goed en veilig te laten verlopen.
 9. BERG EN DAL - Afgelopen nacht is er opnieuw een schaap verdwenen uit de bewegende kerststal in het dorp Berg en Dal. Al jaren staat er tijdens de kersttijd een bijzondere kerststal in Berg en Dal langs de Oude Kleefsebaan.
 10. BERG EN DAL - Bestuur, programmastaf en medewerkers van Omroep Berg en Dal wensen iedereen een fantastisch nieuwjaar ! Hopelijk brengt het nieuwe jaar je veel geluk maar vooral veel gezondheid. Ook in het nieuwe jaar brengen wij weer vele programma's met informatie, muziek en entertainment.
 11. BERG EN DAL - 2020 was anders dan anders. Door Corona ging veel niet door, werd veel aangepast, en veranderde ons leven. Wat dit betekende voor Berg en Dal laten we zien in dit jaaroverzicht.